För nybörjare – upp t o m 12 år

Är du under 13 år? Och vill du spela golf?

Eller har du barn i din närhet under 13 år som vill börja spela golf? Hos oss på Kårsta Golfklubb finns det möjlighet att medverka i organiserad träning veckovis. Det finns även möjlighet att ta Grönt Kort på egen hand, vi använder oss av Svenska Golfförbundets utbildningsmaterial Golfäventyret.

Detta gäller för olika åldrar:

För dig som vill vara med i organiserad träning och samtidigt ta Grönt Kort:

6-9 år

De barn som vill vara med i organiserad träning erbjuds deltagande i vår yngsta träningsgrupp ”Golfkul”. Träningen pågår under vår och höst med ett uppehåll under sommaren. Golfkul är det första steget i lärandet av spelet golf. Juniorerna får lära sig grunderna i de olika golfslagen på ett kul sätt och målet för träningsgruppen är att juniorerna ska få en härlig upplevelse av golf.

Juniorer som inte vill medverka i organiserad träning men ändå ta Grönt Kort kan göra det via utbildningsmaterialet Golfäventyret.

10-12 år

De barn som vill vara med i organiserad träning erbjuds deltagande i någon av våra breddträningsgrupper. Träningen pågår under vår och höst med ett uppehåll under sommaren. Breddträningen syftar till att ge juniorerna bra gunder i praktik och teori på ett kul sätt.

+13 år

De barn som vill vara med i organiserad träning erbjuds deltagande i någon av våra breddträningsgrupper. Träningen pågår under vår och höst med ett uppehåll under sommaren. Breddträningen syftar till att ge juniorerna utvecklad kunskap inom praktik och teori.

Juniorer som inte vill medverka i organiserad träning men ändå ta Grönt Kort kan göra det via klubbens ordinarie Grönt Kort utbildning.

Juniorerna erbjuds att medverka på klubbens årliga Sommarläger 13-16 juni.

För dig som är upp till 12 år och vill ta Grönt Kort på egen hand:

Teori

• För att genomföra utbildningen behöver du Golfförbundets bok ”Golfäventyret”. Du köper boken i receptionen eller här på hemsidan, den kostar 75 kronor.
• Du behöver en bekant, till exempel en förälder eller kompis, som har Grönt Kort och som kan handleda dig i både teori och praktik.
• Du ska klara av 3 stycken utmaningar och 3 stycken göra-utmaningar ur boken ”Golfäventyret”.
• Du ska kunna ”Kårstas juniorregler”, se reglerna här på hemsidan.

Praktik 1

• Spela sex hål på vår 50-bana. Banan ligger på vårt övningsområde och har tre hål, så du spelar banan två varv.
• Målet är att klara de sex hålen på 24 slag eller bättre.
• Bollen är ”i hål” när den stannar innanför den sprayade markeringen runt flaggan.
• Du ska först klara banan med en innebandyboll och sedan med en tennisboll.
• Prova så många gånger du vill.

Praktik 2

• Spela 9 hål på vår stora golfbana.
• Du måste gå med någon som har Grönt Kort.
• Du startar varje hål från den röda tofsen som sitter 100 meter från green.
• Du ska spela med en golfboll och bollen ska puttas i hål.
• Målet är att klara de nio hålen på 54 slag eller bättre.

När du har klarat Teori, Praktik 1 och Praktik 2 är du godkänd för Grönt Kort. Grattis!

Vill du veta mer om golf för barn på Kårsta GK? Kontakta: